0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Đokoviću zao što je Medvedev morao da preda meč, Rusi zadivljeni atmosferom u Nišu

Objavljeno: 04.02.17 u 13:23

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je žao što je Rus Danil Medvedev zbog zdravstvenih tegoba morao da preda meč Dejvis kupa.

-Tako ne želite da završite ni jedan meč, naročito ne kada igrate za reprezentaciju. Krivo mi je jer se Medved trudio i dobar je momak, jako vredan“, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Njemu je Medvedev predao meč pri rezultatu 3:6, 6:4, 6:1, 1:0, pa Srbija posle prvog dana u Nišu ima prednost od 2:0.-

Srpski teniser je rekao da njegova igra na početku meča nije bila zadovoljavajuća.

-Želeo sam da igram bolje, ali sam i ja bio sučen sa nekim okolnostima fizičkim koje su bile prisutne od početka, koje su mi predstavljale prepreku da pružim maksimum u odredjenim udarcima“, istakao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je kazao da su ga te okolnosti malo poremetile i psihički, ali da je tražio način da ostane u meču.

-Pokušavao sam da ostanem miran i da sačekam priliku da slomim njegov otpor. Znao sam da će biti tog trenutka“, kazao je Novak.

On je istakao da je prednost reprezentacije Srbije u odnosu na ruski tim što ima četiri kvalitetna igrača, tako da ima više od dve kombinacije za dubl.

Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić kazao je da se još ne zna da li će sastav dubla biti promenjen. On je podsetio da se sastav dublova može da menja sve do subote 4. februara do 15 časova. On je rekao da nije bilo lako gledati današnje singl mečeve.

-Bili su fenomenalni mečevi, naši i ruski igrači dali su sve od sebe. Prvi meč su odlučile bukvalno dve lopte“, rekao je Zimonjić.

Selektor ruske reprezentacije Šamil Tarpiščev istakao je da je izuzetno ponosan na svoje igrače jer su dali sve od sebe.

-Oni su mladi igrači da igraju pet setova. Povreda Medvedeva nije ozbiljna. Dobro je da je prekinuo meč jer je zdravlje najbitnije“, rekao je Tarpiščev i dodao da nema promena u dublu što se njegovog tima tiče.

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da je atmosfera u hali bila odlična iako je publika navijala protiv njega. -Kada su navijači navijali za Novaka, to je i meni davalo snagu“, rekao je ruski tenijes.

On je izjavio da je imao problem sa disanjem jer u hali nije bilo dovoljno kiseonika, a problemi sa disanjem uzrokovali su i grčeve zbog kojih je morao da preda meč

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter