1
Tenis

PO ZAVRŠETKU KARIJERE: Šarapova ne planira da se bavi trenerskim poslom

Objavljeno: 01.02.17 u 21:09

Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je danas da ne planira da se bavi trenerskim poslom nakon završetka igračke karijere.

– Mislim da neću raditi kao trener. Kao što znate, vodim svoj posao za koji nisam imala vremena u prošlosti. Nakon što završim tenisku karijeru neću imati problema s pronalaženjem vremena – rekla je Šarapova za Tass.

Ruska teniserka će se profesionalnom tenisu posle suspenzije zbog dopinga vratiti krajem aprila na turniru u Štutgartu.

Šarapova je u karijeri osvojila pet grend slem titula, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2012, a 2008. godine je sa selekcijom Rusije stigla do trofeja Fed kupu.

Predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev je nedavno rekao da Šarapova može da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Šarapova je navela da je prerano da razmišlja o Igrama u Tokiju.

– Nemam takve dugoročne planove, nisam razmišljala o tome. Sada sam samo fokusirana samo na turnir u Štutgartu i svoj povratak. Volela bih da igram u Tokiju ako mi telo dozvoli. Ne znam kako će moje telo reagovati – rekla je Šarapova.

Bivša prva teniserka sveta je propustila Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

– Bilo je veoma teško gledati kako svi učestvuju na Igrama, dok ja nisam mogla da budem tamo. Nisam obraćala pažnju puno na to što sam preskakala grend slem i ostale turnire – rekla je Šarapova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter