2
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Federer je ponovo šampion, 18. gren slem titula za Švajcarca!

Objavljeno: 29.01.17 u 13:26

Rodžer Federer ponovo je na tronu Australijan opena, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala 6:4, 3:6, 6:1, 3:6 i 6:3.

Teniski ‘kralj’. Kapa dole, majstore. Uz dužno poštovanje našem šampionu Novaku Đokoviću, ali ‘teniski kralj’ se vratio na veliku scenu. Kada? Onda kada su ga svi otpisali kao veterana čija karijera ne može više uzlaznom putanjom, ali su pogrešili. Iako mu je 35 godina, iako nije igrao tenis šest meseci Rodžer Federer je uspeo da osvoji svoj 18. gren slem (peti u Melburnu) u karijeri i postane možda nedodirljiv za sva vremena.

Bio je to u Melburnu pravi maraton. Švajcarac je iskoristio jedini naprevljeni brejk i poveo sa 1:0 u setovima 6:4. Legendarni Rafa se nije predavao, uzvratio je sa dva oduzeta servisa Federeru i sa 6:3 izjednačio na 1:1. A onda, furijozna igra Švajcarca. Dva brejka za velikih 6:1.

Nadal ne zna šta znači predati se, te je u četvrtom setu to i pokazao. Novih 6:3 za peti odlučujući set. U njemu prava drama. Federer je prvi izgubio servis, Nadal poveo sa 2:0, ali se Švajcarac vraća i ‘kralju šljake’ oduzima dva servisa i na kraju slavi sa 6:3 za ukupnih 3:2.

Rodžer Federer se na velika vrata vratio svetski tenis, ali i Rafael Nadal. Pomalo zahvaljujući i ‘neozbiljnosti’ trenutno dvojice najboljih Endija Marija i Novaka Đokovića.

0
0

2 Komentara

  1. Bravo majstore,pokazao si jos jednom da si najveci.Samo steta sto onaj napredni fasisticki ciganski olos nije dospeo bar koje kolo dalje pa da ga pregazis.Smrad ciganski ce sigurno ispasti iz prvih 10 ove godine a sledece govance neplatisa poreza ce biti ispod 50 mesta.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter