0
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN: Amerikanka i Kolumbijac pobednici mešovitog dubla

Objavljeno: 29.01.17 u 09:30

Američka teniserka Abigejl Spirs i Kolumbijac Huan Sebastijan Kabalj osvojili su titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u mešovitom dublu, pošto su u finalu pobedili indijsku teniserku Sanju Mirzu i Ivana Dodiga iz Hrvatske.

Oni su u današnjem finalu na Rod Lejver Areni slavili sa 6:2, 6:4 posle 63 minuta igre.

Spirs i Kabalj su osvojili svoj prvi grend slem trofej na tek drugom zajedničkom nastupu na najvećim turnirima. Pre Australijan opena igrali su jedino na prošlogodišnjem Rolan Garosu i poraženi su u prvom kolu.

Na drugoj strani, Mirza i Dodig izgubili su i svoje drugo grend slem finale, posle prošlogodišnjeg finala Otvorenog prvenstva Francuske. Dodig je ostao na jednoj grend slem tituli osvojenoj u muškom dublu 2015. godine s Brazilcem Marselom Melom, a Mirza na šest trofeja, tri osvojena u ženskom i tri u miks dublu.

Američko-kolumbijski par je odlično počeo meč, pošto je uz dva brza brejka poveo sa 4:0 i za 26 minuta osvojio prvi set.

Mirza i Dodig su u drugom setu uzvratili istom merom, poveli su sa 3:0, potom i sa 4:1, ali nisu uspeli da tu prednost sačuvaju do kraja. Indijska teniserka je pri vodjstvu od 4:2 izgubila svoj servis, a dva gema kasnije to je učinio i Dodig.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter