0
ATP

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Raonić ne igra protiv Velike Britanije

Objavljeno: 28.01.17 u 13:30

Treći teniser sveta Miloš Raonić zbog povrede neće igrati za Kanadu u predstojećem meču protiv Velike Britanije, u prvom kolu Dejvis kupa, saopšteno je danas.

Raonić je pre nekoliko dana povredio primicač, u meču protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. On će zbog toga propustiti meč protiv Velike Britanije, koji se igra od 3. do 5. februara u Otavi.

– Tužan sam i razočaran, ali nisam u stanju da se takmičim – rekao je Raonić.

Kanada u svom timu tako neće imati nijednog igrača iz prvih 100 na ATP listi, pošto je Piter Polanski 132. igrač sveta, a Vesek Pospišil 135. U ekipi je i juniorski šampion Vimbldona Denis Šapalov, kao i veteran Danijel Nestor, koji se takmiči u dublu.

U britanskom timu neće biti prvog tenisera sveta Endija Marija, koji nije pozvan jer mu je selektor Leon Smit dozvolio da se odmori posle Australijan opena.

Sinlgove će igrati 46. igrač sveta Kajl Edmund i 51. na ATP listi Danijel Evans, dok će u dublu nastupiti Džejmi Mari i Dominik Inglot.

Pobednik duela Kanade i Velike Britanije će u četvrtfinalu Dejvis kupa, u aprilu, igrati protiv pobednika meča Japana i Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter