0
Tenis

AO: Serena bolja od Venus za novu titulu u Melburnu i ispisivanje istorije ‘Open ere’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.17 u 11:00

U finalu Australijan opena Serena Vilijams je pobedila svoju sestru Venus i osvojila turnir, oborivši rekord Nemice Štefi Graf.

Serena Vilijams osvojila je sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a ukupno svoj 23. Gren Slem čime je oborila rekord koji je do sada držala Štefi Graf. Ispred nje ostala je još samo Margaret Kort, ali je ona svoje titule uglavnom osvajala pre ‘Open ere’ i ima ih 24. Verovatno će brzo i ona biti skinuta sa trona.

U finalu ovogodišnjeg turnira u Melburnu Serena je savladala svoju sestru Venus sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle sat i 20 minuta igre na ‘Rod Lejver’ areni.

Iako je sama pre početka meča rekla da u ovom duelu će biti prezadovoljna bez obzira ko bude trijumfovao, od samog starta bila je agresivnija, ali i nervoznija, te je već jednom od uvodnih gemova stradao reket.

Međutim, generalno gledano, Serena je zasluženo trijumfovala u ovom susretu, jer je dobijala ključne poene, servirala izuzetno dobro i, što je najbitnije, manje grešila od svoje sestre Venus.

Najbolje poene su dve sestre sačuvale za kraj, kada su igrale i do 24 razmene udaraca u jednom poenu, a već prva meč lopta je iskorićena u još jednom sjajnom ‘reliju’.

Slava je ponovo pripala mlađoj Vilijamsovoj, novoj rekorderki u ‘Open eri’, dok je za Venus ovo bilo 15. Gren Slem finale i osmi poraz, uz sedam titula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter