0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Braća Brajan u finalu dublova

Objavljeno: 26.01.17 u 11:30

Američki teniseri braća Majk i Bob Brajan plasirali su se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto su pobedili Špance Pabla Karena Bustu i Giljerma Garsiju Lopesa posle dva seta, 7:6, 6:3.

Blizanci Brajan (38) će igrati za sedmu titulu na Australijan openu, pokušaće da osvoje 17. grend slem trofej u dublu i izjednače rekord Džona Njukomba.

Oni će u finalu igrati protiv australijsko-finskog para Džona Pirsa i Henrija Kontinena, koji su pobedili domaće tenisere Marka Polmansa i Endrua Vajtingtona sa 6:4, 6:4.

Brajani su po broju grend slem titula u dublu, 16, izjednačeni sa Australijancima Todom Vudbridžom i Rojem Emersonom.

– Tod je jedan od naših idola, srećni smo što smo se izjednačili sa njim, a jedan trofej više bio bi neverovatno dostignuće. Sveži smo posle pauze i gladni pobeda. Ako pogledate knjigu naših rezultata, ovo je jedno od poslednjih poglavlja. Možemo da vidimo cilj – rekao je Majk Brajan.

– Kada vidiš cilj, trčiš jače. Mi smo trenutno u sprintu – dodao je Bob Brajan.

Pirs i Kontinen će igrati za prvu titulu na Australijan openu. Oni su u novembru osvojili trofej na završnom ATP turniru.

U finalu ženskih dublova igraće američko-češki par Betani Matek-Sends i Lucija Šafarova protiv 12. nosilaca, češko-kineskog para Andree Hlavackove i Šuaj Peng.

To će biti četvrto grend slem finale za Matek-Sends i Šafarovu, koje su do sada zajedno osvojile Australijan open i Rolan Garos 2015. godine, kao i Ju Es open prošle godine.

Hlavackova i Peng još nisu zajedno osvojile grend slem trofej, a na putu do finala nisu izgubile nijedan set.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter