0
ATP

FOTO: STARSPORT

AUSTRALIJAN OPEN: Vavrinka, Mugurusa i Conga u četvrtfinalu

Objavljeno: 22.01.17 u 11:33

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 89. igrača sveta Italijana Andreasa Sepija posle tri seta, 7:6, 7:6, 7:6.
Sva tri seta rešena su u taj-brejku, a obojica su tokom meča napravili po dva brejka, u prvom i trećem setu.

Četvrti teniser sveta Vavrinka je taj-brejk prvog seta dobio sa 7:2, dok je u drugom i trećem setu bilo po 7:4.

Sten Vavrinka će u četvrtinalu igrati protiv 12. tenisera sveta, Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio 51. na ATP listi Britanca Danijela Evansa sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

Sedma teniserka sveta Španjolka Garbinje Muguruza pobedila je posle 65 minuta Soranu Kirsteu iz Rumunije sa 6:2, 6:3.

Muguruza, koja je plasmanom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat na Australijan openu, igraće protiv bolje iz duela branioca titule Andželik Kerber iz Nemačke i Amerikanke Koko Vandevej. Taj meč je na programu kasnije danas.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u četvrtfinale, drugi put u poslednje tri godine, pošto je pobedila Monu Bartel iz Nemačke sa 6:3, 7:5.

Venus Vilijams, koja je u finalu Australijan opena 2003. godine izgubila od mladje sestre Serene, igraće u četvrtfinalu protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je danas pobedila sunarodnicu Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6:3.

Nemači teniser Miša Zverev pobedio je ranije danas prvog igrača sveta Britanca Endija Marija sa 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Zverev (29), čiji je mlađi brat Aleksandar Zverev (19) juče izgubio od Španca Rafaela Nadala u pet setova, igraće u četvrtfinalu protiv pobednika duela četvorostrukog osvajača Australijan opena, Švajcarca Rodžera Federera, i Keija Nišikorija iz Japana. Taj meč je u toku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter