0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Kraj za Srbe u Melburnu (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.17 u 09:30

Posle mnogo godina Srbija neće imati nijednog predstavnika u završnici Australijan opena, bar kada je reč o igri ‘singlova’.

Posle Novaka Đokovića sa Australijan opena ispao je i Viktor Troicki. Naš igrač je sjajno započeo meč sa Stenom Vavrinkom, iako je Švajcarac prvi stigao do brejka. Ipak, Troicki je uspeo da oduzme tri servisa rivalu i slavi sa 6:3 za 1:0 u setovima.

Nažalost, usledio je veliki pad u igri našeg igrača u drugom setu, Vavrinka je napravio dva brejka i sa 6:2 je poravnao na 1:1 u setovima. Ništa teži posao Švajcarac nije imao u trećem setu kada je vrlo brzo stigao do prednosti 4:0. Kasnije je rutinski set priveo kraju za 2:1. Troicki je uspeo u četvrtom setu da se vrati na pravi kolosek, iako je gubio sa 4:2. Izjednačio je na 5:5, potom je došlo do brejka i ribrejka za 6:6 i na kraju je Švajcarac u taj-breku slavio sa 9:7 za plasman u narednu rundu – 3:1.

Kod dama poraz je zabeležila Jelena Janković. Bolja od Srpkinje bila je Svetlana Kuznjecova 6:4, 5:7, 9:7. Bio je ovo veoma uzbudljiv meč, Ruskinja je u prvom setu iskoristila dva brejka prednosti i na kraju slavila sa 6:4. Neverovatan preokret viđen je u drugom setu kada je Kuznjecova povela sa 4:1 uz dva oduzeta servisa Jeleni, ali se naša teniserka oporavila od šoka i sa tri brejka slavila sa 7:5.

Prava drama je viđena u trećem setu. Šest brejkova je viđeno do taj-breka, a onda je on trajao do 16 gema. Nažalost, Srpkinja je bila ta koja je izgubila svoj servis i Kuznjecova je sa 9:7 slavila i plasirala se u sledeće kolo Ozi opena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter