0
ATP

AO: Federer, Berdih i Bušar sigurno do trećeg kola

Objavljeno: 18.01.17 u 09:41

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Švajcarac je noćas pobedio 200. igrača sveta Amerikanca Nou Rubina posle tri seta, 7:5, 6:3, 7:6.

Federer, 17. teniser sveta, napravio je po jedan brejk u prva dva seta i poveo sa 2:0. On je u trećem setu servirao za taj-brejk u kome je pri rezultatu 3:3 osvojio četiri uzastopna poena i pobedio posle dva sata i četiri minuta.

Švajcarac je četvorostruki osvajač Australijan opena, ali nije osvojio trofej u Melburnu od 2010. godine. On je 18 puta igrao na prvom grend slem turniru u sezoni i svaki put je prolazio u treće kolo.

Noa Rubin je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije. Osvajač 17 Gren Slem trofeja Federer će u trećem kolu igrati protiv 10. igrača sveta Čeha Tomaša Berdiha.

Tomas Berdih je ranije danas pobedio Amerikanca Rajana Herisona sa 6:3, 7:6, 6:2. Kanađanka Eženi Bušar plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Kineskinju Šuaj Pen sa 7:6, 6:2.

Bušar se plasirala u treće kolo pvi put posle dve godine. Ona je 2014. godine igrala u polufinalu u Melburnu. U trećem kolu Bušar će igrati protiv pobednice duela Amerikanke Koko Vandevej i Francuskinje Polin Parmantje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter