0
Dejvis kup

ZIMONJIĆ U NOVOJ ULOZI: Želim da ponovo osvojimo Dejvis kup

Objavljeno: 11.01.17 u 12:15

Vršilac dužnosti selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je danas da želi ponovo sa Srbijom da osvojio Dejvis kup.

– Naš cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo ‘Salataru’. Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obzira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno, i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu – rekao je Zimonjić, a preneo je Teniski savez Srbije (TSS).

TSS imenovao je juče Nenada Zimonjića za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup tima, umesto Bogdana Obradovića, koji je u poslednjih devet godina obavljao tu funkciju.

Prvi meč na kom će Zimonjić da vodi Dejvis kup reprezentaciju Srbije biće održan od 5. do 7. februara protiv Rusije u Sportskom centru ‘Čair’ u Nišu.

– Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan opena, mada do 24. januara trebalo bi da prijavim ekipu – rekao je on.

Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i deo stručnog štaba.

– Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: (Novak) Đoković, (Viktor) Troicki, (Dušan) Lajović, (Janko) Tipsarević, (Filip) Krajinović, i ja. Na širem spisku će biti (Laslo) Djere, (Marko) Tepavac, (Nikola) Milojević, (Miljan) Zekić, (Pedja) Krstin, (Miomir) Kecmanović i (Ilija) Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju – rekao je vršilac dužnosti selektora.

Zimonjić je već bio igrač-selektor dve godine, tako da ova uloga nije nova za njega.

– Bio sam na selektorskom mestu u Dejvis kupu, ali i kada smo učestvovali na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta. To iskustvo će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje od svih reprezentativaca. Imam puno iskustva i jako dobro poznajem naše igrače, što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe – rekao je on.

Zimonjić će uporedo igrati na ATP turu i obavljaće ulogu selektora, a takođe, biće i igrač u nacionalnom timu, po potrebi.

– Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće tesko u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim – zaključio je Zimonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter