2
ATP

DOHA: Videlo se ko je bolji, Nole vlada Persijskim zalivom (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 07.01.17 u 19:14

Novak Đoković je odbranio titulu u Dohi pobedivši Endija Mareja sa 2:1 (6-3, 5-7, 6-4) u setovima.
Početak meča nagovestio je veliku borbu a oba tenisera su čvrsto držala svoj servis. Novak je tokom prva dva servih gema protivnika imao dve polušanse, kada je stizao do 30:15 ali nikako nije uspevao da izbori brejk loptu. 

To mu je ipak pošlo za rukom u osmom gemu prvog seta, i Nole je to znao da iskoristi i dođe do dragocenog brejka koji je prelomio ovaj set. Đoković je nakon toga odigrao sigurnu završnicu seta i stigao do vođstva od 1:0.

Nastavio je Novak sa pritiskom na rivala i početkom drugog seta ali je Marej dugo odolevao a u nekim situacijama imao i malo sreće. Ipak Britanac je bio taj koji je prvi došao do brejk šanse, bilo je to u šestom gemu ali je Đoković ponovo dobro odreagovao u kritičnim trenucima i došao do 3:3.

Nakon teško izvojevanog gema na svoj servis, Novak je dobio dodatnu energiju i već u narednom gemu uspeo da dođe do novog brejka, posle dve vezane servis greške protivnika. U desetom gemu Đoković je prvo spasio brejk loptu, zatim imao tri meč lopte ali se Marej vratio i brejkom vratio rezultat u egal, a kasnije i osvojio drugi set, što je dosta poljuljalo našeg tenisera.

U odlučujućem delu ovog finala, obojica nisu ispuštala svoj servis sve do sedmog gema u setu, kada je Đoković napravio brejk na fenomenalan način – tako što nije prepustio nijedan poen Britancu. U narednom gemu je Srbin potvrdio to i poveo sa 5:3.

Najbolji teniser sveta je u nastavku odlično servirao i sa samo jednim izgubljenim poenom smanjio na 5:4, te je sudbinu u svojim rukama imao Novak Đoković. Marej je osvojio prva dva poena u tom gemu, srpski teniser je sa tri vezana poena stigao do izjednačenja i meč lopte, koju je realizovao.

Novak Đoković je tako na svom prvom turniru u 2017. godini porazio Mareja sa kojim se bori za čelnu poziciju ATP liste.

Srbin je osvojio 67. titulu u karijeri.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

2 Komentara

  1. Nass Nole The Llegend!
    Srecno majstore, sad nastavi da ga deres da zapamti sa kime je kavgu zapodenuo! Cela Srbija i sav Srpsku od je sa tobom!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter