Nekadašnja prva teniserka sveta Ana Ivanović rekla je u sredu uveče da je bila nervozna dok je saopštavala vest o povlačenju iz tenisa i dodala da odluku nije donela preko noći.

Ivanovićeva je nedugo nakon što je objavila kraj profesionalne teniske karijere za sajt WTA dala svoj prvi intervju. Prvo pitanje je glasilo kako se oseća nakon što je saopštila tu odluku.


– Bila sam malo nervozna, ali dobro sam, rekla je Ivanovićeva.

Nisam donela odluku preko noći, bila mi je na umu već neko vreme. Pokušala sam da pratim svoje srce, jer je to za mene uvek najbolji put. Počela sam da igram tenis jer sam zavolela taj sport. I dalje ga volim, ali je vreme da krenem dalje iz različitih razloga. Nisam imala sreće sa povredama, pre dve godine bila sam u Top 10, ali borila sam se sa telom i povredama. Tako da sada zaista osećam da je vreme da se povučem, rekla je 29-godišnja Ivanovićeva.

Ivanovićeva je istakla da je ponosna na sve što je uradila u karijeri i dodala da su joj svi usponi i padovi pomogli da postane osoba koja je danas.

Ivanovićeva je svoj prvi trofej osvojila u Kanberi 2005. godine, a najveći uspeh ostvarila je 2008. osvajanjem Rolan Garosa.

– Bila sam samo devojka koja je uživala u tenisu i nisam razmišljala o posledicama. Vremenom naučite da postoji pritisak, da postoje očekivanja i tada prestanete da igrate slobodno. Mislim da nikada niste u potpunosti pripremljeni za uspeh, ali mislim da su mi bili potrebni iskusniji ljudi u mom timu koji bi me naučili kako da se nosim sa pritiskom. Ali, sve to mi je pomoglo da shvatim da sve da preživim, rekla je ona.

Ivanovićeva je navela da će joj najviše nedostajati prijatelji.

Definitivno će mi najviše nedostajati prijatelji koje sam stekla tokom godina, ali se nadam da ću ih ponovo sresti. Ironija je i što će mi nedostajati i putovanja, iako se radujem što ću više biti kući. Ali, nedostajaće mi putovanja jer uživam na lepim mestima kao što je Australija, rekla je Ivanovićeva.