1
ATP

TRON, IPAK, NE MENJA VLASNIKA: Nervozni Đoković nije mogao protiv raspoloženog Marija (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.16 u 20:59

U duelu dvojice najboljih svetskih tenisera, koji je pobedniku doneo titulu završnog Mastersa i prvo mesto na ATP listi, Endi Mari je bio bolji od Novaka Đokovića.

Sve je bio na talonu, gotovo čitava 2016. godina stala je u jedan meč, finalni na završnom Mastersu u Londonu i uzeo ga je – Endi Mari.

Britanac je na domaćem terenu bio pribraniji, prisebniji, možda i srećniji, pa je odneo jednu od najvažnijih pobeda u svojoj karijeri sa 2:0 – 6:3, 6:4.

Od samog početka, iako nije bilo rezultatskog odlepljivanja, Novak je delovao za nijansu nervoznije, što do pre par meseci nije bilo tipično za njega. Več na samom startu iznervirao ga je blic momka pored terena, na koji ruku na srce, nije smeo da reaguje Đoković, već sudija u ‘O2 areni’.

(Izvor: youtube / WorldFootball)

Oba tenisera bila su dosta sigurna na svojim servisima, sve do osmog gema u prvom setu, kada je Đoković prvi poklekao, a Mari napravio ‘brejk’ i već u narednom rutinski servirao za vođstvo od 1:0.

To se itekako odrazilo na igru srpskog tenisera koji je nastavio da posrće na svom servisu, pa je Britanac brzo i relativno lako stigao do dva ‘brejka’ prednosti i vođstva od 4:1.

Novak je munjevito uzvratio, ‘brejkom’ i sigurnim servisima. Poveo je i sa 15:0 u sledećem servis-gemu Marija, ali zatim i izgubio četiri vezana poena za 5:3.

U narednom je sigurno osvojio svoj gem, ali je isto učinio i Mari u desetom, za konačan trijumf i veliko slavlje na domaćem terenu. Sa razlogom, jer je odbranio teško stečeno prvo mesto na ATP listi i dočekaće 2017. godinu na vrhu teniskog karavana.

0
0

1 Komentara

  1. ..sada ce se najzad u Srbiji poceti ziveti bolje, ALI, ne jos, JOS „NESTO FALI“ ZA KONACNI BOLJITAK I SRECU …!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter