0
ATP

ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU: Mari lako do prve pobede

Objavljeno: 14.11.16 u 23:22

Prvi teniser sveta, Britanac Endi Mari, pobedom je počeo učešće na završnom ATP turniru u Londonu, pošto je večeras u prvom kolu Grupe „Džon Mekinro“ bio bolji od Hrvata Marina Čilića u dva seta, 6:3 i 6:2.

Mari je u njihovom 15. medjusobnom duelu do 12. pobede došao posle 90 minuta igre.

On je na početku meča spasao dve brejk lopte, a onda oduzeo servis protivniku, međutim, Čilić je već u narednom gemu uspeo da uzvrati istom merom i tako smanji na 1:2.

Mari je i pored pretrpljenog brejka u narednom gemu ponovo oduzeo servis protivniku i tako poveo sa 3:1. Čilić, sedmi teniser na ATP rang listi, ovaj put nije uspeo da se vrati, Britanac je bio siguran na svojim servisima, tako da je posle 46 minuta igre vodio s 1:0 u setovima.

U drugom setu nastavio je u istom ritmu, bio je siguran na svojim servisima, a do brejka je stigao u petom i sedmom gemu.

Mari je rekao posle meča da mu je samopouzdanje poraslo u poslednje vreme zahvaljujući nizu od 20 pobeda.

– Kada počnete da pobedjujete i osvajate turnire, samopouzdanje raste. Današnji meč je bio težak, Čilić je bio dobar, imao je svoje šanse u prvom i na početku drugog seta, ali ja sam bio bolji, u bitnim trenucima sam pravio brejkove – rekao je Mari posle meča.

Britancu je ovo bio prvi meč na domaćem tlu kao prvoplasiranom teniseru sveta.

– Sjajna atmosfera večeras u Londonu. Hvala vam na podršči, mnogo mi znači. Pokušaću što više da uživam u momentu. Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva ovde. Svakako ću pokušati da ovako igram do kraja, nadam se da ću uspeti – rekao je Mari.

Ranije danas u prvom meču Grupe „Džon Mekinro“, Japanac Kei Nišikori je sa 6:2 i 6:3 pobedio Švajcarca Stana Vavrinku.

Mari će se u drugom kolu sastati s Vavrinkom, dok Čilića očekuje meč s Nišikorijem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter