0
ATP

ĐOKOVIĆ: Tenis mi nije na prvom mestu, bitno mi je da sam srećan

Objavljeno: 05.11.16 u 09:02

Posle dobrog starta na mastersu u Parizu, Novak Đoković je odigra neprepoznatljivo loše u četvrtfinalu, u kojem je bolji od njega bio Marin Čilić.

Srpski teniser je posle meča rekao da mu je nedostajao kontinuitet u igri, da mora da prihvati to što se dogodilo i da izvuče pouke.

Nedostajao je kvalitet u tenisu, on je bio bolji i zasluženo je pobedio. Imao sam momente tokom kojih sam igrao dobro, ali bilo je mnogo oscilacija zbog nedostatka psihološke svežine u bitnim trenucima. To je posledoica poslednjih nekoliko godina vrhunskog nivoa koji me je ispunjvao i davao mi zadovoljstvo, ali koji me je iscrpeo. Mislim da sam imao dobre trenutke danas i juče, ali kontinuitet u igri nije tu, toga sam svestan. To je sve sastavni deo mog ivota i moje karijere, rekao je Đoković.

ATP PARIZ: Neprepoznatljivi Novak Đoković eliminisan u četvrtfinalu!

On neće odbraniti titulu na mastersu u Parizu, a pritom je ugrozio prvo mesto na ATP listi, jer ako Endi Mari uđe u finale, postaće prvi teniser sveta.

– Svestan sam da kada sam u ovoj privilegovanoj poziciji na broju 1, da drugi igrači provode mnogo vremena da analiziraju moju igri i način kako da me pobede. To je nezahvalna pozicija sa te strane, pošto su svi dodatno motivisani. Ono što mi preostaje je da gledam napred, ono što se dogodilo moram da prihvatim i iz poraza da izvučem pouke, rekao je Đoković.

PREKID VLADAVINE: Mari bi za 24 sata mogao postati teniser broj ‘jedan’

On je naveo da posle brojnih promena u privatnom životu nije osoba kakva je bila pre nekoliko godina.

– I dalje sam na turu, igram tenis, imam aspiracije koje su vezane za najviše visine našeg sporta, takmičenje na grend slemovima izaziva najveću motivaciju. Ima mnogo stvari koje bih voleo da postignem, ali svestan sam da to ne može da se ostvari ako nemam kvalitet u igri, kontinuitetu i psihološkoj svežini. Na tim stvarima trenutno radim, ako budem uspeo da uspostavim ravnotežu i organizujem sebe i svoj život, uveren sam da će stvari da idu bolje po rezultatima, rekao je Novak.

– U ovoj situaciji sam sa razlogom, svestan sam da ne mogu stalno da pobeđujem, to je neka vrsta tranzicije u životu sportiste, gde imam priliku da se izdignem na viši nivo, da vidim šta budućnost za mene kao tenisera i čoveka znači. Sa 17, 18 godina sam imao drugačije aspiracije i vizije nego što imam sad i u skladu s tim moram sebi da se prilagodim“ dodao je srpski teniser.

On je naveo da je tenis veliki deo njegovog života, ali da mu nije sve u životu.

– Prioriteti? Postoji razlika između životnih i teniskih. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam srećan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Posle toga ide tenis, koji sačinjava veći deo mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju da igram tenis i dok pratim tok tura, biću tu gde jesam, rekao je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter