1
ATP

ĐOKOVIĆ: Engleski mediji mi se mešaju u život zbog rivalstva s Marijem

Objavljeno: 03.11.16 u 13:15

Novak Đoković se nalazi pod velikim pritiskom, jer Mari ozbiljno preti da mu preuzme tron, ali i zbog svega što mu se događa u poslednje vreme.

Traže se razlozi njegove loše forme, zadire mu se u privatni život. Najveću pažnju sada privlači to što je u Pariz došao bez uobičajene trenerske elipe.

Uz njega je Pepe Imaz, za koga se priča da je nešto više od običnog teniskog trenera. Poznato je da Novak vežba jogu, pa je došlo do insinuacija da je njegov trener, zapravo guru.

Otkud vam to da je Imaz guru? Niz godina je deo mog tima. Radio je i sa mojim bratom. U tenisu je čitavog života. Drago mi je što je došao ove nedelje da radi sa mnom. Neću ulaziti u detalje. Znam da određeni mediji traže priču tamo gde je nema, nazivajući ga guruom, a naš rad svim i svačim. Ovde je, deo je našeg tima i to je sve, rekao je Novak dopisniku Novosti iz Pariza.

Novak je poručio da se radi o insinuacijama, želeći da stavi tačku na celu priču.

MASTERS U PARIZU: Trijumfalni povratak Novaka Đokovića! (FOTO)

Moja životna filozofija se zasniva na učenju i na razvijanju, svakoga dana. Kada je u pitanju tenis, ili bilo šta drugo u životu, uvek sam vrednovao svestranost. Trudio sam se da što više naučim o svemu što ovaj predivan život svima nama nudi. Imam sreću i blagoslov da sam okružen ljudima koji mi to pružaju. Učenje mi je veoma visoko na listi životnih pririteta. Ako čovek ima takav mentalni pristup, i ako je otvoren, onda se sve to dešava na pozitivan način, rekao je Novak. 

Odgovarajući na pitanja, osvrnuo se i na to što se poneki mediji pisanjima udaljuju od suštine tenisa.

– Biti uspešan sporista sa sobom nosi određenu odgovornost i privilegovan status u društvu. Samim tim postoji i interes za privatni život jednog od vodećih tenisera. To je dobro, jer taj prostor može da se iskoristi da se prenesu neka lepa poruka i životna vrednost, na mlade ljude koji odrastaju, razvijaju se i ugledaju na nas. Sve to, međutim, može da krene stranputicom, kao što je to sada slučaj. Nije prvi put da se to događa, ne samo sa mnom, već i sa mnogim drugim slavnim sportistima i ličnostima, da se taj moment, gde mediji, koji imaju moć komunikacije s ljudima, to iskoriste na pogrešan način. Gubi se tako prilika da se piše o pravim stvarima. Ali, svako ima pravo da piše šta želi.

Novak ističe da u svemu postoje i druge motivacije.

Znamo da iza svega toga stoje engleski mediji, zbog cele situacije s Marijem i našeg rivalstva. Nije prvi put. Ali, ne zameram. Davno sam odlučio da me te priče ne dotiču, jer znam ko sam, šta sam i koji su mi kvaliteti u životu. Znam šta želim da poručim kao osoba, osim udaranja loptice.

Novakov sledeči meč u Parizu je protiv Grigora Dimitrova od 15 časova.

– Veoma je talentovan. Sad ima više iskustva, naporno radi i stalno poboljšava igru. Od Vimbldona stvari se nisu povoljno odvijale po njega, ali s dobrim servisom i forhendom svakome može da naudi. Ali, što se mene tiče, sve je u Parizu počelo kako valja, zaključio je Nole.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter