Nije to bio Novak Đoković na kakvog smo navikli, radio je stvari koje nikako nisu tipične za najboljeg igrača sveta, zato je i izgubio od Roberta Bautiste Aguta sa 2:0.

Novak Đoković delovao je neprepoznatljivo na terenu u polufinalu Mastersa u Šangaju i bilo je vidno da se nije prijatno osećao na terenu. Verovatno je to uticalo na njegovu čudnu igru i ponašanje u meču protiv Roberta Bautista Aguta – 2:0 (6:4, 6:4).


U prethodnih pet duela Novak je bez većih problema ‘lomio’ rivala i svaki put izvojevao pobedu, ali ovog puta Španac se nije dao, već je znalački čuvao svoje servise, a kada mu se ukazala prilika u finišu prvog seta, napravio ‘brejk’ i gotovo nenadano stigao do vođstva protiv svetskog broja jedan.

Na to je Novak, umesto još boljom igrom i napadačkim tenisom, reagovao lomljavom reketa, a nešto kasnije tokom drugog seta i cepanjem sopstvene majice! Definitivno izdanje na kakvo nismo navikli od njega.

Ušao je i u raspravu sa sudijom Karlos Bernardezom, koji ga je opomenuo zbog odugovlačenja usled menjanja pocepane majice, a zatim mu je smetao i kamerman, pa je terao kameru od sebe.

Ništa od toga mu nije pomoglo, već samo odmoglo u jurišanju ka Bautisti Agutu koji je igrao svoju igru i pravio ‘brejkove’ gotovo kad god je poželeo.

U poslednjih pet gemova videli smo isto toliko ‘brejkova’. Novak, nažalost, Đoković nije imao odgovor i posle nešto više od 100 minuta igre i četiri meč lopte, poraz je bio neminovan.