0
Dejvis kup

DEJVIS KUP: Delpo bolji od Marija

Objavljeno: 16.09.16 u 20:23

Teniska reprezentacija Argentine povela je danas u Glazgovu protiv branioca titule Velike Britanije sa 1:0 u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Huan Martin Del Potro pobedio Endija Marija u pet setova, 6:4, 5:7, 6:7, 6:3, 6:4.

Del Potro je pobedio drugog tenisera sveta za pet sati i 10 minuta. Argentinac, 64. igrač na ATP listi, šest puta je oduzeo servis Mariju, koji je napravio dva brejka manje.

Del Potro i Mari su poslednji put igrali prošlog meseca u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je Britanac pobedio za nešto više od četiri sata (7:5, 4:6, 6:2, 7:5) i postao prvi teniser koji je odbranio zlatnu medalju.

– Ovo je sjajno za nas. Uživao sam u meču. Publika je sjajna, hvala vam što poštujete oba igrača. Pobedio sam ali se i dalje sećam olimpijskog finala. Ovo je veoma važno za mene i za moj tim, želimo da se plasiramo u finale. Protiv Endija nikada ne znate kako će se meč završiti. On je opasan igrač, borac i veliki šampion. U završnici sam odigrao nekoliko dobrih forhenda i dobro sam servirao, što je presudilo, rekao je Del Potro, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U drugom singlu večeras igraju Kajl Edmund i Gvido Pelja.

U subotu se igra meč dublova, a u nedelju su na programu uzvratni mečevi u singlu.

U drugom polufinalu u Zadru igraju Hrvatska i Francuska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter