0
ATP

US OPEN: Dalje prošli Tim, del Potro, Dimitrov i Mari

Objavljeno: 04.09.16 u 08:45

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u osminu finala Otvorenog prenstva SAD, pošto je pobedio Pabla Karenja Bustu iz Španije sa 1:6, 6:4, 6:4 i 7:5.

Tim je u današnjem meču upisao 47 direktnih poena, od čega 20 u četvrtom setu i na kraju slavio posle gotovo tri sata igre.

Austrijanac će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 7:6, 6:2, 6:3.

Šampion Ju Es opena iz 2009. godine tako nastavlja sa sjajnim partijama iz poslednjih nekoliko nedelje, pa je posle osvojene srebrne medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stigao do druge nedelje na poslednjem grend slem turniru u sezoni.

– Postepeno napredujem, nadam se da ću da nastavim tako, rekao je Del Potro posle meča.

Del Potro nije učestvovao na Otvorenom prvenstvu SAD od 2013. godine zbog povrede zgloba ruke, a publika na stadionu „Luis Armstrong“ je i večeras bila uz njega.

– Ova publika, ovaj stadion, ova atmosfera. Sve je neverovatno. Činite me srećnim svaki dan, rekao je Argentinac.

U osminu finala plasirao se i Bugarin Grigor Dimitrov pošto je danas slavio protiv Portugalca Žoaa Souse sa 6:4, 6:1, 3:6, 6:2 posle dva sata i 40 minuta igre.

Dimitrov će u osmini finala igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Britanac Endi Mari i Paolo Lorenci iz Italije.

Endi Mari savladao je Paola Lorencija uz manje probleme u četiri seta i plasirao se u osminu finala. 

Škot se namučio protiv Italijana, ali 40. igrač planete uspeo je dobru igru na momente da pretoči samo u osvajanje jednog seta protiv drugog na svetu – 7:6(4), 5:7, 6:2, 6:3.

On će u narednoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter