0
ATP

US OPEN: Nadal lagano, ispao Raonić

Objavljeno: 02.09.16 u 09:00

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobedio Italijana Andreasa Sepija u tri seta 6:0, 7:5, 6:1.

Meč petog i 87. tenisera sveta trajao je dva sata i 21 minut, a Nadal će u narednom kolu igrati protiv Rusa Andreja Kuznjecova.

Pobeda Nadala stigla je pošto je novi pokretni krov na stadionu „Artur Eš“ prvi put zatvoren tokom nekog meča. Pri rezultatu 3:3 u drugom setu počela je da pada kiša u Njujorku, pa je meč prekinut na nekoliko minuta koliko je bilo potrebno da se krov vredan 150 miliona dolara zatvori.

Kanadski teniser Miloš Raonić neočekivano je eliminisan u drugom kolu, pošto je od njega bio bolji 120. teniser sveta, Amerikanac Rajan Herison sa 3:1 (6:7, 7:5, 7:5, 6:1).

Herison je prvi put u karijeri stigao do trećeg kola nekog grend slem turnira, a naredni protivnik će mu biti Kipranin Markos Bagdatis.

US OPEN: Od Srba ostao samo Novak, porazi Jelene, Janka i Viktora

U treće kolo plasirao se i Hrvat Marin Čilić, koji je sa 6:1, 6:2, 6:3 pobedio Ukrajinca Sergija Stahovskog za samo 99 minuta igre. Protivnik Čilića u trećem kolu je Amerikanac Džek Sok, koji je u tri seta bio bolji od Miše Zvereva.

Ruski teniser Mihail Južni pobedio je Argentinca Gvida Pelju sa 6:2, 6:1, 7:6 i tako zakazao duel s najboljim teniserom sveta Novakom Djokovićem, kome je Jirži Veseli juče predao meč.

Plasman u treće kolo poslednjeg grend slem turnira obezbedili su i Kajl Edmund, Kevin Anderson, Džon Izner, Žo-Vilfred Conga, Gael Monfis, Lukas Puj, Nikolas Almagro i Roberto Bautista Agut.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter