0
Tenis

DELPO NIJE USPEO: Marej posle maratona odbranio olimpijsko zlato!

Objavljeno: 15.08.16 u 02:12

Britancu Endiju Mareju pošlo je za rukom nešto što nije nikome u istoriji tenisa – odbranio je olimpijsko zlato. To je učinio pobedom nad Huan Martin Del Potrom u finalu rezultatom 3:1 (7:5, 4:6, 6:2, 7:5).

Četiri sata i dva minuta trajao je duel u finalu između dvojice tenisera koji su uistinu pokazali najviše na olimpijskom teniskom turniru u Riju. Del Potro koji je na startu savladao Novaka Đokovića i branilac titule Endi Marej priredili su fenomenalnu predstavu gledaocima na stadionu u Riju, ali i svim ljubiteljima tenisa širom planete.

Marej je u prvom setu napravio brejk kada je bilo najvažnije, u samom finišu, pa je sa 7:5 poveo u setovima.

Argentinac je uzvratio na sličan način, oduzetim servisom rivalu ‘slomio’ ga je ‘na brzinu’ i izjednačio rezultat u setovima.

Ipak, bilo je primetno da Del Potro nema svežinu, što je i razumljivo posle nekoliko operacija, dugog oporavka od tih povreda i više nego napornog turnira iza njega. To se najbolje videlo u trećem setu kada je servis Delpa potpuno stao, a Britanac lako i uz dva ‘brejka’ dobio taj deo igre sa 6:2.

Neizvesnost se vratila u četvrtom setu, igralo se baš muški, prštalo je na sve strane, a Del Potro je imao 5:3 i servis za ulazak u peti set. Umor je učinio svoje, Marej se vratio, a onda kompletirao potpuni preokret i novim oduzetim servisom u 12. gemu odbranio olimpijsko zlato iz Londona.

Razumljivo, nije mogao da sakrije suze zbog pobede i ulaska u istoriju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter