0
Tenis

VIMBLDON: Ništa od sestrinskog finala, Kerber izbacila Venus i zakazala meč sa Serenom

Objavljeno: 07.07.16 u 16:54

Poznate su finalistkinje ženskog dela takmičenja na Vimbldonu, a to su Amerikanka Serena Vilijams i Nemica Anđelik Kerber.

Današnji mečevi polufinala doneli su odluku ko će se ove godine boriti za prestižni trofej Vimbldona. To će u subotu biti Serena Vilijams i Anđelik Kerber koje su danas dominantno obezbedile plasmane u finale.

Prvo je Serena Vilijams na centralnom terenu više nego ubedljivo savladala Elenu Vesninu, prepustivši protivnici svega dva gema – 6:2, 6:0 za ubedljiv trijumf i plasman u svoje novo finale na vimbldonskoj travi.

Posle njih na teren su izašle Serenina starija sestra, Venus, i Anđelik Kerber. Iako su mnogi mislili, i nadali se, da će doći do novog sestrinskog finala Vimbldona, Nemica se pobrinula da te planove pokvari.

Posle nešto smušenijeg početka, Kerber je došla do prednosti od 5:2 i lakog osvajanja prvog seta sa 6:4, da bi ranim brejkom i istim rezultatom rešila i drugi set u svoju korist, za veliko slavlje i svoje prvo finale Vimbldona u karijeri.

Sutra su na programu muška polufinala, a žensko finale se igra u subotu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter