0
Tenis

VIMBLDON: Sestre Vilijams u polufinalu, Venus posle sedam godina

Objavljeno: 05.07.16 u 17:57

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u polufinale Vimbldona posle punih sedam godina, pošto je danas u Londonu pobedila Kazahstanku Jaroslavu Švedovu u dva seta, 7:6 (5), 6:2.

Petostruka šampionka Vimbldona nije dolazila do polufinala grend slema na travi još od 2009, kada je u finalu izgugila od sestre Serene. Ona će u polufinalu igrati protiv Nemice Andjelik Kerber, koja je pobedila Simonu Halep u dva seta, 7:5, 7:6 (2).

Vilijamsova je osma nositeljka, a Kerberova je četvrta.

– Prići mreži kao pobednik na pozdrav sa protivnicom je moj cilj. Moj san. Volim da igram tenis. Oduvek sam volela. Sladje je kada pobedjujete, ali pobede i porazi vode do trenutaka kao što je ovaj. Ne može svaki trenutak da bude veliki. Osim ako niste Serena Vilijams, onda se to dešava često – rekla je 36-godišnja Vilijamsova uz osmeh.

serena-williams_2599683b

Najbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale trećeg grend slema u sezoni, Vimbldona, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Ruskinju Anstasiju Pavljučenkovu u dva seta, 6:4 i 6:4.

Amerikanka je u oba seta do brejka dolazila u devetom gemu, pa je tako posle sat i 13 minuta igre izborila plasman u polufinale.

Vilijams će se u polufinalu sastati sa Ruskinjom Elenom Vesninom koja je sa 6:2 i 6:2 pobedila Slovakinju Dominiku Cibulkovu.

Vesnina, 50. teniserka na WTA rang listi, je u oba seta po dva puta dolazila do brejka, a na kraju do trijumfa došla posle sat i 16 minuta igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter