0
ATP

FOTO: facebook.com/djokovic.official

ROLAN GAROS: Berdih ima fobiju od Srbina, sanjaće noćima Novaka i polufinale!

Objavljeno: 02.06.16 u 15:27

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ostvario je plasman u polufinale Rolan Garosa pobedom u tri teška seta protiv Čeha Tomaša Berdiha.

Posle dva sata i šest minuta, uz nekoliko minuta pauze zbog prekida usled sitne kiše sredinom trećeg seta, Novak Đoković je zadržao gotovo besprekoran učinak u duelima protiv Tomaša Berdiha i sa 6:3, 7:5, 6:3 se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Srpski teniser je pokazao, ne samo da ume protiv Berdiha, već da Čeh definitivno nema apsolutno nikakvo rešenje za Novaka, jer je ovo 24. pobeda iz 26 međusobno odigranih duela. Nema šta, fobija je sve jača, a još dugo će sanjati snove o polufinalu Rolan Garosa.

Đoković je do četiri najbolja na turniru došao, reklo bi se, svojom igrom. Šetao je rivala po terenu, terao ga na udarce daleko od bazne linije i na puno trčanja, što je visokom Berdihu nepremostiva prepreka.

Prvi set je dobio lako sa 6:3, dok je u drugom imao nešto više muka s obzirom da je Berdih uspeo da se vrati iz minusa od izgubljenog brejka. Od 4:1 stigao je do 4:4, ali je i taj deo meča Novak dobio sa 7:5.

U trećem je Berdih dobro držao do prekida i rezultata 3:3, da bi posle toga Đoković ubacio u veću brzinu i sa tri vezana gema se plasirao u polufinale.

Tamo će ga čekati bolji iz meča u kojem se sastaju Dominik Tim i David Gofan. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter