1
Tenis

ROLAN GAROS: Stare boljke izbacile Anu Ivanović sa turnira!

Objavljeno: 28.05.16 u 12:30

Veoma često Ana Ivanović igra sama protiv sebe, a danas je tu borbu izgubila.

Sedam puta pre ovog meča su se sastajale Ana Ivanović i Elina Svitolina i svih sedam puta bolja je bila srpska teniserka. Ali u današnjem meču trećeg kola Rolan Garos Ukrajinka je konačno došla do prvog trijumfa u međusobnim duelima.

Posle 74 minuta igre, Svitolina je slavila sa 2:0 – 6:4, 6:3.

Bio je ovo još jedan meč Ane Ivanović, posle dobrih partija u prva dva kola, u kom se borila sa sobom i svojom psihom. Uobičajeni udarci koje lako rešava Ana danas nije ubacivala u polje protivnice, a velika boljka bio je i drugi servis koji je Svitolina napadala u svakoj prilici.

Prvi set obeležila je revija brejkova, a pobedu je odnela Ukrajinka, iskoristivši katastrofalan servis Ivanovićeve. Kao da se Anino jako oružje okrenulo protiv nje.

Posle toga izgledalo je kao da se Ana predala, grešila je još više i sama je srljala u poraz. Ipak, kada je izgubila novi ‘brejk’ za 4:1, Ivanovićeva je počela da igra bolje i uzvratila oduzetim servisom, a zatim i potvrdom ‘brejka’ za smanjenje zaostatka na 4:3.

Nije se tu zaustavila, izjednačila je Srpkinja i na 4:4, a onda u sledećem servis gemu ponovo, neobjašnjivo – stala!

Tu je bio kraj jer je Svitolina u sledećem gemu servirala sigurno za set i meč i tako zakazala duel sa Serenom Vilijams ili Kristina Mladenović u osmini finala.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter