0
Tenis

FOTO: STARSPORT

IVANA JOROVIĆ: Belgijanka je trenutno bolja teniserka od mene!

Objavljeno: 17.04.16 u 20:50

Srpska teniserka Ivana Jorović rekla je danas da joj je krivo što reprezentaciju nije dovela do petog odlučujućeg meča protiv Belgije u baražu plej-ofa za opstanak u Svetskog grupi dva Fed kupa.

– Krivo mi je što nisam pobedila, što Srbiju nisam dovela do petog meča. Da sam dobila taj-brejk, , kada sam imala dve set lopte, mislim da bi meč išao drugačijim tokom. Možda je to bilo ključno… – rekla je Jorovićeva novinarima posle meča u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Teniska reprezentacija Belgije povela je s nedostižnih 3:1 protiv Srbije i izborila plasman u Svetsku grupu dva Fed kupa, a odlučujući poen Belgiji donela je Kirsten Flipkens pobedom na Ivanom Jorović u dva seta 7:6, 6:4.

– Mislim da je Flipkens bolja igračica u ovom trenutku. Dala sam sve od sebe, ali je ona pokazala koliko je borbena. Ovaj put je bila bolja, ali nadam se da ću sledeći put to biti ja – kazala je Jorovićeva.

Srbija će naredne sezone igrati u Evroafričkoj zoni, a Jorovićeva veruje da će igračice do tada napredovati i da će se vratiti u Svetsku grupu dva Fed kupa. Belgijska teniserka Kirsten Filpkens rekla je da je presrećna zbog plasmana u Svetsku grupu dva Fed kupa i dodala da je njena reprezentacija imala sreće što za Srbiju nisu nastupale Ana Ivanović i Jelena Janković.

– Bio je ovo težak vikend za nas. Janina (Vikmajer) je dobro počela dan, dovela nas do 2:1 i meni znatno olakšala situaciju. Mislim da smo imale sreće što za Srbiju nisu nastupale Ivanovićeva i Jankovićeva, ali i pored toga, Aleksandra Krunić nam je izuzetno otežala posao. Ivana Jorović je pokazala da poseduje ogroman potencijal i očekujem još mnogo od nje u narednim godinama – rekla je Flipkensova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter