0
Tenis

FOTO: STARSPORT

FED KUP: Krunićeva servirala za meč i neshvatljivo stala, Belgija vodi sa 2:1 (FOTO)

Objavljeno: 17.04.16 u 15:57

U prvom meču drugog dana FED kup duela između Srbije i Belgije, Aleksandra Krunić je savladala Janinu Vikmajer sa 2:0 (6:1, 5:7, 6:8).

Posle sat vremena igre, delovalo je da će Aleksandra Krunić dati svoj pun doprinos Srbiji u meču u kom naša Fed kup reprezentacija igra bez dve najbolje igračice Ane Ivanović i Jelene Janković.

Apsolutno joj se nema šta zameriti, ali posle jučerašnje pobede u prvom meču, Krunićeva je ipak poražena od Janine Vikmajer u svom drugom meču, iako je bila na mali,mali korak od trijumfa.

Srpkinja je krenula silovito i vrlo brzo počistila Belgijanku sa terena u prvom setu  – bilo je 6:1. Ništa se nije promenilo ni u nastavku, a Krunićeva je igrala sjajno do rezultata 5:3. Tada je izgubila gem na servis rivalke, a onda i na svoj, jer nije izdržala pritisak i od tog momenta sve se okrenulo.

JEČMENICA: Zadovoljna sam posle prvog dana

Vikmajerova je preokrenula i dobila drugi set sa 7:5, a onda se ušlo u rovovsku borbu u trećem odlučujućem setu. Brejkovi u prva tri gema, a tek u  četvrtom Vikmajerova je osvojila svoj servis, ali je odgovorila i Krunićeva i tako je do kraja bilo.

Tek u 14. gemu prva je popustila srpska teniserka, a to je ujedno i značilo pobedu Belgijanke, rezultatom 8:6 u odlučujem delu meča. Tako Belgija sada vodi sa 2:1, a sledeće će na teren Jovana Jakšić i Kirsten Flipkens.

DUŠAN LAJOVIĆ ZA HOTSPORT: Poraz u finalu Dejvis kupa bio je prekretnica u mojoj karijeri (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter