Najbolji teniser sveta Novak Đoković, neposredno nakon što je u Majamiju postao rekorder po broju osvojenih Mastersa i teniser sa najvećom zaradom u istoriji, poručio je da se ne oseća umornim i da se okreće novom “napadu” na Rolan Garos.

Otvoreni šampionat Francuske jedini je gren slem koji Đoković, još, nije osvojio i mnogi su uvereni da će ove sezone uspeti.


– Kreće sezona na šljaci, mislim da mi prelazak na nju neće teško pasti jer se ne osećam umornim. Rolan Garos je najveći cilj, tome ću prilagoditi turnire i nadam se da ćer uspeti da osvojim trofej. Velikih promena u pripremama neće biti, pošto sam prethodnih godina stizao do finala, izjavio je Đoković novinarima u Majamiju.

Posle rekordnog 28. Mastersa i najveće zarade u istoriji (98.199.548 dolara) nezaobilazna tema bio je rekord Rodžera Federera od 17 Gren slemova.

– Uzbuđen sam zbog rekorda i nadam se da ću ih napraviti još. Taj Fedrerov rekord mi stojki negde u podsvesti, ali to ne sme da mi bude gflavna motivacija, jer bi mi u ovom trenutku samo odvlačio pažnju, poručio je Đoković, koji je do sada osvojio 11 titula na četiri najveća turnira.