1
ATP

ŠESTA TITULA JE BLIZU: Novak uz malo muke do finala Majamija

Objavljeno: 01.04.16 u 21:22

Prvi teniser sveta plasirao se u finale mastersa u Majamiju posle pobede nad Belgijancem Davidom Gofanom 2:0 u setovima (7:6(5),6:4).

Belgijanac je već u prvom gemu imao brejk šansu kod rezultata 40:15, ali je Novak uspeo da spasi tri brejk lopte i dobije gem u svoju korist.

U nastavku, Gofan nastavlja da muči Novaka. Gemovi na Đokovićev servis su trajali dugo, dok je Belgijanac u dva gema u kojima je servirao dozvolio prvom „reketu“ sveta da osvoji samo jedan poen.

Kod rezultata 3:4, Gofan pravi brejk posle Đokovićevih neiskorišćenih šansi. Međutim, Novak je krenuo da igra agresivnije, vraća brejk i u narednom gemu uspeva da ga potvrdi. U desetom gemu Gofan ne podleže pritisku srspkog tenisera i dolazi do izjednačenja – 5:5. Pobednik prvog seta odlučen je u neizvesnom taj-brejku, gde je Đoković bio bolji sa 7:5.

Drugo set je počeo bez brejkova. Igralo se u brzom ritmu i oba tenisera dobijaju svoje servis gemove. Kod rezultata 3:3, Đoković je uvrnuo zglob, ali povreda nije bila ozbiljnije prirode.

U sedmom gemu drugog seta Novak, ne tako dobrom igrom, ali greškama Gofana konačno osvaja brejk, što se na kraju meča ispostavilo kao ključni trenutak u pobedi i plasmanu srpskog tenisera u sedmo finale turnira u Majamiju.

Finale je zakazano za nedelju 19 časova po našem vremenu (13 časova po lokalnom), a Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Nišikori – Kirios.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter