0
ATP

ATP MAJAMI: Ubedljiva, ali teška Đokovićeva pobeda za četvrtfinale

Objavljeno: 30.03.16 u 00:43

Srpski teniser Novak Đoković imao je veoma težak zadatak u 4. kolu Mastersa u Majamiju pošto mu je rival bio Austrijanac Doominik Tim kog je savladao sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Meč je trajao sat i 50 minuta, a veći deo tog vremena potrošen je u prvom setu koji je Novak dobio sa 6:3. Iako izgleda lako, nije bilo tako jer je najbolji teniser sveta spasio čak osam brejk lopti, a posle jedne je čak i otišao na stolicu ali spasilo ga je „oko sokolovo“.

Kako je mladi Austrijanac svoje šanse propustio usledio je i mali pad u drugom setu kada je Srbin već u trećem gemu napravio brejk. Međutim, nije se predavao Tim pa je u šestom gemu uspeo da izjednači, ali ne i da zadrži koncentraciju pa je već u sleddećem ponovo bio u zasostaku.

Iskusan igrač poput Đokovića nije sebio dozvolio da ponovo ispusti stečenu prednost pa je u 10. gemu, koji je trajao više od 15 minuta, na svoj servis iskoristio tek četvrtu meč loptu. Koliko je ovo bio naporan i komplikovan meč za našeg igrača govori podatak da je njegov rival imao čak 15 prilika za brejk (u poslednjem gemu četiri), Đoković je ukupno osvojio samo sedam poena više (84/77), a pored toga Novak nije osvojio nijedan svoj servis gem „sa nulom“.

U četvrtfinalu, već sutra odnosno u noći između srede i četvrtka, Đoković će igrati protiv Tomaša Berdiha koji je ranije danas savladao Rišara Gaskea sa 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter