0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Izvinjavam se svima koji me nisu razumeli!

Objavljeno: 23.03.16 u 09:37

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla njegovom izjavom da bi teniseri, možda, trebalo da zarađuju više od teniserki.

Đoković je istakao da je zbog adrenalina ili euforije posle osvajanja rekordne pete titule u Indian Velsu dao komentar koji najbolje ne oslikava njegov ugao gledišta.

– Kao što sigurno znate, veoma mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima – teniserkama i teniserima.

Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače. Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu – napisao je Đoković.

On je dodao da voli tenis, jer mu je dao mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova.

– Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumeli na drugačiji način – poručio je srpski as.

Celu priču prvi je pokrenuo direktor u Indijan Velsu Rejmond Mur izujavom da se tenisrke „šlepaju“ uz tenisere, koji je kasnije podneo ostavku, a sa Đokovićem se nisu složili Endi Marej, Serena Vilijams, Martina Navratilova i drugi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter