3
ATP

SERENA I MAREJ KRITIKOVALI ĐOKOVIĆA: Novače, da imaš kćerku drugačije bi pričao…

Objavljeno: 22.03.16 u 23:38

Podeljena su mišljenja tenisera i teniserki posle ‘sporne’ izjave Novaka Đokovića o isim fondovima nagrada u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tako se Đokovićevim rečima, da bi muški tenis ipak trebao da bude više nagrađivan za svoju popularnost, usprotivio Endi Marej.

– Navijači prate i ženski tenis, zavisi kakvi su mečevi u pitanju. Muški je imao sreću u poslednjih desetak godina sa velikim rivalstvima koja su stvorena. Ali, ako na jednom terenu igra Serena, a na drugom Stahovski, ljudi će doći da gledaju Serenu. To je velika stvar, ali ceo sport može da profitira iz toga, ne samo nadmetanje u muškoj konkurenciji. Trebalo bi da nagrade budu iste u svim slučajevima – rekao je Marej.

Zatim se oglasila i u Marejevom primeru pomenuta Serena Vilijams.

– Da imam sina i kćerku koji igraju tenis, ne bih mogla da kažem kako dečak zaslužuje više zato što je muško. Volela bih da oboje zarade isto. Ja imam reket u rukama od druge godine i bilo bi šokantno da kažem kako ćerka zaslužuje više. Novak ima pravo na svoje mišljenje, ali da ima ćerku, morao bi da porazgovara sa njom i kaže joj kako dečak zaslužuje više samo zato što je dečak – poručila je najbolja svetska teniserka.

0
0

3 Komentara

  1. Kakvi glupani. Niko nije rekao da muškarci trebaju primati više novca zato što su muškarci. Kao što Marej reče prije dvije godine, neka žene igraju 5 setova pa neka onda imaju ista primanja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter