0
ATP

ĐOKOVIĆ: Ne sećam se da sam ikada ovoliko grešio

Objavljeno: 24.01.16 u 12:38

Prvi reket sveta pobedio je Žila Simona sa 3:2 u setovima, ali nije zadovoljan partijom koju je pružio.

Posle meča je izjavio da se ne seća kada je u nekom meču ovoliko grešio, tk. da je imao veliki broj neiznuđenih grešaka ali da je i pored toga zadovoljan pobedom.

– Ne sećam se meča kada sam imao ovoliki broj grešaka. Nikada nisam bio ni blizu ovom broju, ali za sve u životu postoji prvi put. Ipak, srećan sam zbog pobede, iako uopšte nisam igrao dobro. Protiv Žila morate očekivati neiznudjene greške, jer je on veoma dobar defanzivan igrač na jedan od najboljih na turu. Voli duge mečeve, a i duge razmene. I pored svega nisam očekivao toliko neiznudjenih grešaka i ovaj meč je za zaborav.

Osvrnuo se i na uzvik jednog od navijača koji mu je rekao daviše ne igra dropšotove, jer je i tu imao nekoliko grešaka.

Broj neiznuđenih grešaka u ovom meču bio je 100, što je negativni rekord za Đokovića.

– Bilo je danas i nekih pozitivnih stvari iz ovog lošeg meča za mene. Servisom sam zadovoljan, ako već moram nešto da izaberem. Servis me izvlačio često danas iz nevolja. U devetom gemu četvrtog seta kod rezultata 4:4 i 30:0 za mene nisam iskoristio priliku da povedem… Onda u petom trebalo je da završim posao kod 5:1, opet nisam uspeo… Bilo je situacija, ali Simon je danas bio na veoma dobrom nivou, rekao je Đoković.

Naredni meč Đoković igra protiv Japanca Nišikorija, pa je iskoristio priliku da kaže nešto i o tome:

– Pobeda me čini uverenim da ću fizički biti spreman za duel za Nišikorijem. Bio sam u ovakvim situacijama i pre. Dobra stvar na grend slem turnirima je što izmedju mečeva imate dana odmora, pa tako imate dovoljno vremena za oporavak i pripremu predstojećeg meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter