2
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN: Opet ista priča – Ana samu sebe odvela u poraz!

Objavljeno: 23.01.16 u 12:15

Eliminisana je i jedina preostala srpska teniserka Ana Ivanović pošto je u trećem kolu Australijan opena poražena od Medison Kiz rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Dosta turbulentan meč trećeg kola na Otvorenom prvenstvu Australije bio je pravi test za psihu Ane Ivanović. Prekid od 45 minuta usled pada niz stepenice i pružanja pomoći njenom treneru Najdželu Sirsu.

Sirs je pao niz stepenice, pozlilo mu je, ali u prvi mah nijedna teniserka nije znala o čemu se radi. Kada su saznale, usledila je duža pauza, a obe teniserke su napustile teren u trajanju od 45 minuta.

Igrala je Ana odlično do tog momenta, dobila prvi set u neizvesnoj završnici i to je trebalo da joj bude podstrek za nastavak meča.

Međutim, kada se vratila Ana Ivanović nije nastavila u istom ritmu i očigledno su sva ta dešavanja uticala na nju. Počela je mnogo više da greši, misli su joj evidentno lutale i to je dovelo do gubitka drugog seta. Taj teo igre obeležen je ‘revijom brejkova’, jer ni jedna ni druga teniserka nisu uspevale da osvoje gem na svoj servis.

Međutim, treći set nagovestio je da bi Ana mogla da se vrati u igru, jer je uspela da sredi svoj servis i oduzme je protivnici, pa je vrlo brzo povela sa 3:1. Kizova je delovala umorno i očekivao se završni udarac Ivanovićeve, ali je umesto toga potpuno neshvatljivo stala, a rivalka je to surovo iskoristila.

Preokrenula je na 5:3, na šta je Ana uspela da odgovori osvajanjem svog servis-gema, ali u odlučujućem nije iskoristila svoje šanse koje je imala na pretek i samu sebe je odvela u poraz.

Još jednom se pokazalo da psihička stabilnost nije jača strana Ane Ivanović i to je jedan od glavnih razloga zbog kog je srpska teniserka završila učešće na ovogodišnjem Australijan openu.

0
0

2 Komentara

  1. Kada je odbila da igra za Srbiju jer joj nisu potrebi bodovi za vizu za Rio… Ja ne navijam za nju… I Sramota, nek se ugleda na Novaca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter