0
ATP

Foto: Nikola Novaković

‘SPORT’ IZABRAO NAJBOLJE: Zlatna značka Novaku Đokoviću (FOTO)

Objavljeno: 25.12.15 u 22:27

Dnevni sportski list ‘Sport’ tradicionalno, po 59. put je izabrao najboljeg sportistu i najboljeg mladog sportistu Srbije.

Laskavo priznanje ponovi je dobio Novak Đoković.

Zlatna značka „Sporta“ je jedna od najvrednijih nagrada koju sportista iz Srbije može da primi, zato što dolazi od prethodnih laureata, velikih šampiona i istinskih legendi. Zbog toga se najiskrenije zahvaljujem listu „Sport“ na ukazanom poverenju i ovom značajnom priznanju – rekao je Đoković za Sport.

Kpnačan poredak najboljih, za koje su glasali nekadašnji osvajači Zlatne značke, izgleda ovako:

1. Novak Đoković 47
2. Ivana Španović 32
3. Ana Dabović 17
4. Milica Starović 11
5. Andrija Prlainović 10
6. Nemanja Bjelica 8
7-8. Maja Ognjenović 3
7-8. Zorana Arunović 3
9. Dušan Borković 1
10. Aleksandar Konovalov 0

Za najboljeg maldog sportistu izabrana je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, a specijalno priznanje dobio je Marko Gudurić.

Tijana je na Evropskom šampionatu u Letoniji okitila se zlatnom medaljom, dok je na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu osvojila srebrno odličje. Na Svetskom šampionatu u Rusiji prigrabila je bronzu. Sa druge strane, košarkaš Zvezde je bio najkorisniji igrač EP za igrače do 20 godina, koje je Srbija osvojila, a blista i u dresu crveno-belih, sa kojima se plasirao u TOP 16 EL.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter