0
ATP

REKORDER ĐOKOVIĆ: Sa brojem rekorda raste mi i motivacija

Objavljeno: 08.11.15 u 21:22

Novak Đoković je posle osvajanja Mastersa u Parizu rekao da se oseća mirno i spokojno i da mu to omogućava da pruža najbolje od sebe na terenu.

– Što se duže i više nastavlja niz pobeda i više obaraju rekordi, tako meni samopouzdanje i motivacija rastu, uprkos činjenici da sam u poziciji da postavljam nove granice i nove rekorde, da upisujem svoje ime u istoriju teniskih knjiga. Nije to jedini razlog zašto sebe motivišem i zašto igram dobro, ima mnogo više od toga. U privatnom životu se vrlo spokojno i izbalansirano osećam. Ta uravnoteženost između profesionalnog i privatnog života mi pomaže da izvučem najbolje iz sebe na terenu – rekao je Novak posle pobede nad Endijem Marejem u finalu Mastersa u Parizu.

Đoković je slavio veoma ubedlivo sa 2:0 (6:2, 6:4), a sam je rekao da je drugi set mogao da ode lako na drugu stranu.

– U nekoliko gemova u drugom setu Endi je počeo da preokreće stvari na terenu. Mogao je ishod da bude i drugačiji, slično kao i juče protiv Vavrinke u istom setu. Ipak, uspeo sam da ostanem čvrst. Sve u svemu, ovo je bilo moje najbolje izdanje ove nedelje i stiglo je u pravom trenutku – rekao je prvi teniser sveta

Do kraja sezone ostao je još završni Masters u Londonu, na kom bi Đoković mogao da zaokruži jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri.

– Nadam se da ću uspeti da ponovim izdanja iz prethodnih godina na završnom turniru. O2 arena je sjajno zdanje za igranje tenisa – istakao je Đoković koji brani titulu osvajanu prethodne tri godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter