0
ATP

MASTERS U PARIZU: Đoković se igrao sa pobedom, pa počistio Vavrinku!

Objavljeno: 07.11.15 u 20:07

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu pošto je u polufinalu savladao Švajcarca Stana Vavrinku u tri seta: 6:3, 3:6, 6:0.

Đoković je branilac titule u Parizu i vrlo mu je bilo važno da izbori plasman u finale, kako bi odbranio bodove od prošle godine. Međutim, do toga nije došao lako.

Srbin je poveo sa 1:0 i imao je meč u rukama, kada je Vavrinka uspeo da prekine Đokovićev niz od čak 27 uzastopno dobijenih setova, još od US Open, da bi posle nešto više od sat vremena rezultat u setovima bio izjednačen.

Odlučujući set rešio je pitanje pobednika, a na terenu je u pariskom ‘Bersiju’ postojao samo jedan teniser – Novak Đoković. Sa maksimalnih 6:0 je ‘počistio’ Vavrinku i plasirao se u svoje novo finale u Parizu.

Đoković sa takvom igrom neće imati previše problema protiv Endija Mareja u finalu, iako i Britanac igra sjajno na ovom turniru i nešto ranije u toku dana je slavio protiv Španca Davida Ferera sa 6:4, 6:3.

Biće to jubilarni 30. međusobni duel između Srbina i Britanca, a Đoković vodi sa 20:9.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter