0
ATP

FOTO: STARSPORT

TIPSAREVIĆ: Cilj mi je da se vratim u Top 10 (FOTO)

Objavljeno: 16.10.15 u 16:37

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je danas da su poslednjih godinu i po dana najteži u njegovom zivotu, da je zbog problema sa povredama razmišljao o završetku karijere, ali da se sprema za povratak koji bi trebalo da usledi na Australija openu.

– Nikad nisam pomislio da ću prestati da igram tenis jer mi je dosadilo da idem na operacije. Imam još dosta tenisa u sebi, možda će nekome zvučati čudno, ali mislim da sam imao relativno dobru karijeru. Ipak, verujem da nisam igrao najbolji tenis i kako bih voleo. Nisam razmišljao da je došao kraj, ali sam osetio ogroman strah u ta tri meseca kada mi je doktor rekao da neću moći više da se bavim ovim sportom ako se tumor vrati, rekao je Tipsarević na druženju sa novinarima u njegovoj Teniskoj akademiji.

On je dodao da u tom periodu zbog velike depresije nije komunicirao ni sa najužim članovima porodice.

– Operisao sam benigni tumor na peti, ali se posle tri meseca bol ponovo javio. Odstranjeno mi je 80 odsto plantilne fascije. Poslednje dve godine sam dobio tikove, došao sam u situaciju da razmišljam da li će me zaboleti ujutro kad ustanem iz kreveta. Trudio sam da ostanem pozitivan, da će sve proći i da nije strašno, rekao je Tipsarević.

Srpski teniser otkrio je da je tokom 2013. godine imao velike problem sa jetrom zbog količine tableta koje je uzimao protiv bolova.

Tipsarević je prošle nedelje u Nemačkoj operisao koleno i trebalo bi na teren da se vrati za Australijan open.

– Cilj mi je da se vratim u Top 10, imao sam interesantnu karijeru, punu uspona i padova, nikada nisam imao veliki povratak, to mi je motiv. Želim samo da igram tenis i da me ništa ne boli. Turnir u Čenaju počinje 4. januara, to nije idealno vreme za povratak, cilj je da budem spreman za Australijan open. Neću zuriti, iako mi nije mnogo vremena ostalo.

Kao jedinu dobru stvar iz svega što ga je zateklo istakao je to što će po drugi put moći da zamrzne renking i kao 30. teniser sveta izbori učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

On je zahvalio Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Nenadu Zimonjiću i ostalim saigračima iz Dejvis kup reprezentacije na podršci.

– Oni su mi najveća podrška posle porodice. Valjda znaju da ne želim da pričam o povredama, pa i ne pitaju za nogu, već šta ima. Drago mi je što smo dobili Lajovića i Krajinovića, igrače koji mogu da odmene nas starije. Voleo bih da igram protiv Kazahstana, ali ne mogu da se obavezujem zbog noge. Mislim da imamo dobar žreb, rekao je Tipsarević.

Tipsarević je trenutno 401.na ATP listi, a najbolji plasman ostvario je 2012. kada je bio osmi teniser sveta.

Tokom karijere osvojio je četiri titule, u Kuala Lumpuru i Moskvi (2011), Štutgartu (2012) i Čenaju (2013).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter