0
ATP

ATP PEKING: Ferer prošao nešto bolje od Iznera, Novak u finalu protiv Nadala

Objavljeno: 10.10.15 u 15:35

Apsolutna dominacija Novaka Đokovića na turniru u Peklingu, ali i generalno u Kini, nastavljena je danas u duelu sa Davidom Fererom koji je za razliku od Džona Iznera osvojio „čak“ pet gemova u celom meču.

Đoković je u polufinalnom duelu savladao Španca sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, posle samo 74 minuta igre.

Nakon uvodnih 1:1 usledila je serija od tri osvojena gema za Đokovića od kojih su dva bila na servis Ferera pa pitanje pobednika tog dela meča se više nije postavljalo.

Rezultat drugog seta je umalo bio identičan, ali uz nešto drugačiji razvoj odnosno Ferer je koliko toliko držao korak do 3:2, ali je onda Novak ponovo ubacio u nešto veću brzinu pa je uz manje probleme priveo meč kraju. Propustio je Đoković dve meč lopte na svoj servis, dozvolio Špancu da vrati jedan brejk, ali je već u narednom ponovo oduzeo servis rivalu i tako okončao duel.

U finalu, koje je na programu u nedelju u 13.30 sati, Novak že igrati protiv Rafaela Nadala koji je ranije tokom dana savladao Fabija Fonjinija.

U dosadašnja 44 meča Nadal ima 23 pobede naspram Novakovog 21 trijumfa. Ove godine sastali su se dva puta, oba puta na šljaci i oba puta i u Monte Karlu i na Rolan Garosu pobedio je naš teniser i to bez izgubljenog seta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter