0
Tenis

VTA PEKING: Briljantna Ana dominira uz veliku pomoć publike!

Objavljeno: 09.10.15 u 12:06

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale VTA turnira u Pekingu posle pobede nad Anastasijom Pavljučenkovom.

Ivanovićeva je do pobede došla posle sat i po vremena igre, u dva neizvesna seta. Krajnji rezultat je bio 2:0 (6:3, 6:4), iako je Ruskinja imala prilike da meč odvede u treći set.

Prvi je pripao srpskoj igračici koja je prva napravila brejk, zatim izgubila svoj servis, ali je onda uzvratila dva puta protivnici i sa 6:3 dobila prvi deo igre.

Drugi je ruska teniserka otvorila mnogo bolje i ekspresno povela sa 4:1. Delovalo je da meč ide u treći set, ali je onda usledila nova furiozna serija Ane Ivanović za preokret na 5:4. Servirala je Srpkinja za meč, ali veoma loše, pa je Pavljučenkova izjednačila na 5:5.

Međutim, suvi kvalitet je ponovo isplivao na površinu, te je Ivanovićeva ponovo napravila brejk, a onda i uspešno servirala za meč. Ono što je krasilo njenu igru danas, pored odličnog napada je i sve bolja odbrana, kojom je terala rivalku na pravljenje neiznuđenih grešaka i nervozu.

Takođe, treba reći da Ana u Pekingu ima veliku podršku domaće publike, što je ‘gura’ napred ka odličnim rezultatima. Najbolja srpska teniserka će u polufinalu igrati protiv Timee Baščinski, koja je u tri seta dobila Saru Erani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter