0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ: Kazahstan je ozbiljan protivnik

Objavljeno: 24.09.15 u 19:12

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da je Kazahstan veoma ozbiljan protivnik, kao i da će izabrati igrače koji su najspremniji da se suprostave toj selekciji u prvom kolu elitnog takmičenja.

Žrebom u Santjagu jutros je određeno da se Srbija i Kazahstan sastanu na startu Svetske grupe Dejvis kupa u 2016. godini, a srpski teniseri biće domaćini u tom duelu.

– Kazahstan je vrlo ozbiljan protivnik, uz Kukuškina i Golubjeva imaju stabilan tim koji se već nekoliko godina nalazi u Svetskoj grupi. Prvo kolo je uvek psihološki dosta teško i jako je dobro što igramo kod kuće. Daleko je mart 2016. i želim i verujem da će svi naši igrači biti zdravi. Kada dođe vreme za to, ja ću izabrati igrače koji su spremni i koji budu u mogucnosti da igraju – rekao je Obradović za sajt Teniskog saveza Srbije (TSS).

On je naglasio da će Dejvis kup tim u saradnji s nacionalnim savezom doneti odluku na kojoj podlozi će ugostiti Kazahstance, kao i mesto na kom će meč biti odigran.

– Ukoliko pobedimo Kazahstan u četvrtfinalu nas čeka pobednik meča Velika Britanija – Japan. Ako to budu Britanci, mi smo domac+ćini, u suprotnom gostujemo Japancima, ali u ovom trenutku jako je rano da se o tome priča. Svih 16 timova u Svetskoj grupi podjednako su jaki, ne zna se ko je od koga bolji, a Britanija sa Marejem i Japan sa Nišikorijem su selekcije protiv kojih moraš da igraš s najboljim timom da bi pobedio – zaključio je Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter