0
Tenis

US OPEN: Flavija Peneta dobila italijansko finale i podigla prvi Gren Slem pehar u karijeri

Objavljeno: 12.09.15 u 23:27

Italijanska teniserka Flavija Peneta osvojila je US Open, pošto je u finalu savladala sunarodnicu Robertu Vinči sa 2:0, u setovima 7:6, 6:2.


U njihovom desetom međusobnom duelu Peneta je do šeste pobede došla posle sat i 33 minuta igre. Ovim teniserkama je ovo bilo prvo učešće u finalima nekog gren slema, pa je ovo i prva titula Penete na Ju-Es Openu.

Peneta, 26. teniserka na WTA rang listi, sigurnim servisima je počela meč i već u petom gemu, posle velike borbe je došla do brejka. Ipak, ona nije uspela da sačuva stečenu prednost, pa je Vinči u osmom gemu stigla do izjednačenja. U nastavku prvog seta nije bilo brejkova, pa je on okončan u taj-brejku, koji je Peneta dobila sa 7:4.

Peneta je u drugom setu odigrala znatno bolje. Ona je na početku tog perioda dva puta oduzela servis Vinčijevoj i povela sa 4:0.  Roberta Vinči je uspela da uzvrati jedan brejk, međutim, Peneta je potom još jednom oduzela servis svojoj rivalki.

Peneta je zabeležila 28 direktno osvojenih poena i 22 neiznuđene greške, dok je Vinči upisala 21 „vinera“ i 30 grešaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter