0
ATP

ATP VAŠINGTON: Nišikori u polufinalu, čeka ga Čilić u reprizi finala US Opena

Objavljeno: 08.08.15 u 10:07

Japanac Kei Nišikori plasirao se u polufinale ATP turnira u Vašingtonu pošto je savladao australijskog tenisera Sema Grota sa 6:4, 6:4.

Protivnik Nišikoriju u meču za ulazak u finale biće Marin Čilić iz Hrvatske koji je pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 7:5, 7:6 (7-3).

Taj meč će, bez sumnje, biti najatraktivniji na celom turniru s obzriom da se posle tačno 11 meseci sastaju finalisti prošlogodišnjeg US Opena. Čilić je tada bez izgubljenog seta savladao Nišikorija i osvojio jedinu Gren slem titulu u dosadašnjoj karijeri.

Nišikori s nestrpljenjem očekuje duel i eventualni revanš za poraz u Njujorku.

– Ne treba mi veća motivacija nego što je prilika za revanš Čiliću. Siguran sam da ću igrati mnogo bolje nego prošle godine – rekao je Nišikori dodajući da će mu za uspeh trebati znatno veća agresivnost nego što ju je pokazao prilikom njihovog poslednjeg duela.

U drugom polufinalu sastaće se Amerikanci Džon Izner i Stiv Džonson. Izner je pobedio Rikardasa Berankisa iz Litvanije sa 6:3, 5:7, 6:3, dok je Džonson bio uspešniji od sunarodnika Džeka Soka – 7:6, (7-5), 6:1. Nagradni fond na turniru u Vašingtonu iznosi milion i 508.815 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter