0
Tenis

VIMBLDON: Maratonac Gaske preko Vavrinke zakazao duel sa Noletom u polufinalu

Objavljeno: 08.07.15 u 21:09

Francuski teniser Rišar Gaske savladao je Švajcarca Stana Vavrinku posle pet vrlo izjednačenih setova i tako se po drugi put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona – 3:2 (6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9).

U veoma izjednačenom i neizvesnom meču koji je trajao gotovo četiri sata Rišar Gaske je odneo pobedu pre svega na mentalnom planu. Bio je to duel dvojice igrača koje smatraju za najbolje bekhend tenisere, uz Rodžera Federera, a bolje je počelo po Gaskea, koji je prvi set dobio sa 6:4.

Međutim, Vavrinka je uzvratio i preokrenuo na 2:1 u setovima i tada se činilo da će meč otići u njegovom pravcu. Ipak, kao što rekosmo, Gaske je na mentalnom planu danas bio izvrstan i uspeo da meč uvede u peti set. U njemu je čak imao i servis za pobedu na 5:3, ali je Vavrinka uspeo da se izvuče i produži sebi puls.

Igralo se dalje gem za gem, nijedan igrač nije dozvoljavao brejk, sve do 20. dela igre petog seta, kada je Gaske iskoristio treću meč loptu u tom gemu i plasirao se u polufinale na megdan Novaku Đokoviću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter