0
Tenis

VIMBLDON: Jelena skinula krunu ‘kraljici’ Londona

Objavljeno: 04.07.15 u 19:25

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je napravila senzaciju i pobedila prošlogodišnju šampionku Petru Kvitovu 2:1 (3:6, 7:5, 6:4).

Jelena je meč počela u kontra ritmu i već na samom početku je izgubila servis i Kvitova je povela sa 3:1. Čehinja je prednost brejka uspešno čuvala sve do kraja prvog dela igre za konačnih 6:3.

Početkom drugog seta Kvitova je ponovo oduzela set Jeleni i povela je sa 3:1, ali je naša teniserka smogla snage i brejkovima u osmom i dvanaestom gemu stigla je do preokreta 7:5 i izjednačenja u setovima 1:1.

Jelena Janković je u odlučujući treći set ušla psihički jača od „kraljice Vimbldona“ i posle ravnopravne igre 4:4 protivnica je slomljena. U devetom gemu Kvitova je vodila sa 30:15, ali je Jelena okrenula na svoj servis i povela sa 5:4. U poslednjem gemu na meču Srpkinja je napravila brejk i slavila sa 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter