0
ATP

ATP KVINS: Viktor blista na travi, izbacio Iznera za plasman u polufinale

Objavljeno: 19.06.15 u 21:34

Srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da se plasira u polufinale turnira u Kvinsu, koji se igra za nagradni fond od 1.547.640 evra, pošto je u četvrtfinalu savladao Džona Iznera sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:3, posle jednog sata i 12 minuta igre.

U prvom setu brejkova nije bilo pa je pobednika odlučio 13. gem u kojem se bolje snašao Troicki, koji nije uspeo da iskoristi triprilike za oduzimanje servisa visokom amerikancu.

Još sedam šansi je Viktor imao u drugom delu igre, ali je iskoristio tek osmu odnosno 11. ukupno i to u osmom ggemu kada je poveo sa 5:3, da bi potom rutinski bez izgubljenog poena priveo meč kraju.

Solidno je servirao naš drugi po rangu teniser koji je imao čak i više as udaraca od poznatog bombardera (10/7), a pored toga je imaop čak 74% ubačenog prvog servisa što mu je bilo dovoljno da rivalu ne dozvoli da mu uopšte ugrozi servis gemove.

U polufinalu, već sutra Vikotr Troicki će igrati protiv domaćeg tenisera Endija Mareja koga u dosadašnjem delu karijere još uvek nije uspeo da savlada.

U svakom slučaju, šta god da se desi u tom meču Troicki je najavio da bi na predstojećem Vimbldonu mogao daleko da dogura pošto je najpre u Štutgartu stigao do finala, a sada je na Kvinsu takođe došao do same završnice turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter