0
ATP

PIŠE LI SE DANAS ISTORIJA: Đoković vs Vavrinka, finale Rolan Garosa, 15.00 časova! (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.15 u 12:18

Da li je danas taj dan, dan za istoriju? Od 15 časova, na stadionu „Filip Šatrije“, Novak Đoković će ‘ukrstiti’ reket sa Stanislasom Vavrinkom i igrati za jedini gren slem trofej koji mu nedostaje u karijerei, trofej Rolan Garosa!

Srbinu je ovo treće finale na pariskoj šljaci, pa možda se na delu pokaže i da važi ono – treća sreća. U međusobnim duelima je 17-3 za Novaka, a na šljaci 5-1. Treba podsetiti i da je taj jedini trijumf na narandžastoj podlozi Vavrinka ostvario predajom Đokovića davne 2006. u finalu. Poslednji duel na ovoj podlozi imali su 2012. godine u Madridu, Novak je slavio sa 7:6, 6:4.

Od duela Srbina i Švajcarca posebno se pamte mečevi na tvrdoj podlozi i čak pet maratonskih mečeva. Poslednji je bio nedavno, dobio ga je Novak na Australijan openu. 

Izvor: YouTube, Full game NBA

Ima i Vavrinka lepih uspomena, a to je četvrtfinale AO 2014. godine kada je slavio nad Noletom, a kmasnije i osvojio trofej. 

Izvor: YouTube, HQTennis

Sten u današnji okršaj ulazi odmorniji, ali znači li to bilo šta kada je sa druge strane mreže najbolji na planeti – Novak Đoković? Novak žarko želi da osvoji ovaj trofej i ispuni  cilj – da postane osmi teniser sa svim trofejima grend slema.

Za sada su na tom večnom spisku sedam imena. Da li se posle Freda Perija, Dona Badža, Roda Lejvera, Roja Emersona, Andrea Agasija, Rodžera Federera i Rafaela Nadala na njemu dopisuje ime Novaka Đokovića? Saznaćemo danas popodne, uveče…

‘Ajmo, Novače, za trofej, za istoriju, za Srbiju…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter