1
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

VUDBRIDŽ: Bolje bi bilo da je Đoković izgubio neki meč…

Objavljeno: 20.05.15 u 15:42

Legendarni dubl igrač i osvajač 18 Gren slemova u konkurenciji parova Tom Vudbridž smatra da će najbolji svetski teniser imati veliki pritisak na predstojećem takmičenju i da će mu put do pehara zbog toga biti dodatno otežan.

Uoči Rolan Garosa mnoge oči biće uprte u Novaka Đokovića koji će u Parizu u narednih nešto više od dve nedelje tražiti osvajanje prve titule u Parizu, kojom bi kompletirao sve četiri Gren slem titule.

– Postoji suptilna linija između toga da si spreman i toga da si ‘prespreman’, a moj osećaj kaže da je na svoja pleća stavio enorman pritisak briljantnom sezonom koju je imao do sada – rekao je višestruki gren-slem šampion, a onda svoju izjavu učinio dodatno zanimljivom:

– Nezavisno od toga ko je u pitanju, ne bi bilo ljudski da se ne razmišlja o toj seriji pobeda i o tome kada bi njoj mogao da dođe neizbežni kraj. Možda bi bilo bolje da je Novak izgubio neki meč prethodnog meseca kako bi malo smanjio pritisak i preusmerio pažnju na druge igrače – istakao je Vudbridž.

Đoković je do sada dva puta bio nadomak kompletiranja svih Gren slemova, ali je dva puta gubio u finalina na pariskoj šljaci – 2012. i 2014. od Rafaela Nadala.

– Nekada kada znate da ste blizu cilju, to može da uzrokuje veliki gubitak emotivne energije – najveći izazov za Đokovića u sledeće dve nedelje biće borba sa sopstvenim nervima. I fizička i mentalna snaga na šljaci su na većem ispitu nego na drugim vrstama podloge. Srećom po Đokovića, trenutno nema tenisera koji je spremniji od njega da se izbori sa svime time – zaključio je Tom Vudbridž.

Rolan Garos počinje u nedelju, 24. maja.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter