0
ATP

MASTERS U MADRIDU: Marej izbacio Nišikorija i zakazao finale sa Nadalom, Kvitova najbolja kod dama

Objavljeno: 09.05.15 u 23:20

Odigrana su oba polufinalna duela ATP Mastersa u Madridu, a u njemu će se sastati Rafael Nadal i Endi Marej, koji su danas bili uspešniji od Tomaša Berdiha, odnosno, Keija Nišikorija. U ženskoj konkurenciji Petra Kvitova je osvojila turnir pobedom u finalu nad Svetlanom Kuznjecovom od 2:0 (6:1, 6:2).

Rafael Nadal pobedio je Tomaša Berdiha sa 2:0(7:6, 6:1) i plasirao se u finale Mastersa u Madridu. Imao je 24 vinera i samo 11 neiznuđenih grešaka, dok je Berdih imao negativan odnos (21-29). Sve bolji Nadal u finalu u svom gradu igraće protiv Endija Mareja koji je pobedom nad Kei Nišikorijem sprečio reprizu prošlogodišnjeg finala.

U prvom setu Nišikori je imao samo jednu brejk loptu koju nije iskoristio, dok je Mari uz dva brejka, prvo u sedmom, pa u devetom gemu lako dobio prvi deo igre sa 6:3. U drugom je bilo nešto neizvesnije, pošto je Nišikori prvi došao do brejka. Međutim, ponovo je Škot zaigrao odlično i dobio sledećih pet od šest gemova i tako došao do svog prvog finala na šljaci ove sezone.

Što se tiče ženske konkurencije, češka teniserka Petra Kvitova osvojila je turnir u Madridu, pošto je u dva seta pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu – 6:1, 6:2. Kvitova je bila četvrti nosilac u prestonici Španije, a u finalu je igrala podjednako dobro kao u polufinalu protiv Serene Vilijams, iskoristivši pritom umor Kuznjecove koja je u polufinalu savladala sunarodnicu Mariju Šarapovu.

 hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter